FAQ RESERVES I CANCEL·LACIÓ

Des d’el Grupo La Sucursal volem oferir als nostres clients la millor experiència possible i per a això tractem de facilitar el procés de reserva en cadascún dels nostres restaurants. Donat l’alt volum de reserves i el reduït nombre de taules de què disposem en els restaurants, hem posat en marxa un nou sistema de reserves que ens permet garantir el màxim nombre d’experiències perquè els nostres clients no es queden sense la possibilitat de disfrutar dels nostres servicis.

Com puc reservar una taula en els nostres restaurants?

Serà necessari reservar, via formulari o telèfon, l’experiència gastronòmica en el restaurant que tries. Només se sol·licitarà el número de targeta de crèdit, en el cas que la reserva siga major de quatre comensals, com a garantia que l’assistència es realitzarà correctament. Les reserves només es poden fer de dos formes:

-A través nostre sistema de reserves online 24 hores: www.grupolasucursal.com/reservas/

-Per telèfon, sent el llistat telefònic dels nostres restaurants el següent:

Vertical – (+34) 963 303 800

La Marítima – (+34) 610 915 141

La Sucursal – (+34) 963 746 665

Malabar – (+34) 677 725 321

Coloniales Huerta – (+34) 963 348 009

Puc cancel·lar la meua reserva?

SI, pot cancel·lar la seua reserva en qualsevol moment des de l’enllaç del mail que va rebre a l’hora de sol·licitar la seua reserva sense cap cost per a vosté. NOMÉS en cas d’estar dins en les 24 hores prèvies a l’hora i data de la seua reserva, en qualsevol dels restaurants triat del Grup La Sucursal.

Què passa si no assistisc a la meua reserva?

Des del Restaurant triat del Grup La Sucursal sempre fem una doble verificació de cada reserva, enviant a tots els nostres clients per a confirmar la seua assistència un mail a l’hora de fer la reserva, i un altre 48/24 hores abans de la data i hora de la seua reserva per a la confirmació final. En cas de no assistir a la reserva confirmada, se li carregaria en compte el preu mínim per comensal.

Puc modificar la meua reserva?

En cas de ser per a la mateixa data, podrà modificar la seua reserva per a menys comensals sense cap cost, sempre que es faça amb 24 hores d’antelació, en cas contrari, se li pot carregar l’import mínim per comensal. Si el que desitja és augmentar el nombre de comensals, podrà fer-ho fins al mateix dia de la reserva per telèfon, sempre que hi haja disponibilitat d’espai i la modificarem sense cap problema.

Quan està la meua reserva confirmada?

Una vegada que faça la reserva a través de la nostra web rebrà un mail de confirmació de la sol·licitud de reserva, en el cas que esta no fóra acceptada, s’avisaria per mitjà de correu electrònic de la cancel·lació de sol·licitud i es procediria a la devolució de l’import. Dins de la 24/48 hores anteriors a la data i hora de la seua reserva, rebrà un altre mail que li permetrà cancel·lar la seua reserva . En el cas que la cancel·lació estiga dins de les 24 hores prèvies a la seua reserva l’import pagat pels tiquets no serà tornat. Si preferix fer-la per telèfon, li demanarem per a confirmar totes les seues dades, possibles al·lèrgies i la seua targeta de crédit/debit per a confirmar-li l’adquisició del Tiquet. Sent a partir d’ací el mateix procediment que per la nostra web.

La meua reserva està confirmada?

NO, només està preconfirmada. Dins d’un període de 24/48 hores, rebrà un mail on se li confirmarà si la seua reserva s’ha realitzat correctament.